Det ligger sengetøy i skapet til venstre for sengen.Det er laken både i 90 cm bredde og 180 cm, avhangig om du vil ha dobbeltseng eller enkeltseng. Det ligger også dyner i skapet. Vanlighvis holder det å bruke dynetrekket, uten dyne.
Hvis du vil flytte sengen er det en hendel rett ned for der den åpnes.(fotenden). Når hendelen dras over går sengen på hjul, slik at den er lett å flytte. Dra hendelen over igjen når den er flyttet.

Don Paco 716

Tilgang, nøkler

Aircondition (AC)

Ved ankomst

Nøkelen til Don Pacos hovedør er Lince nøkkelen. Den går til låsen oppe på veien og nede på strandpromenaden. Du må låse opp når du går ut også. Den andre nøkkelen er til leiligheten. Husk at det er smekklås, så sjekk at du har nøkkelen med deg FØR du lukker døren. Mistet nøkkelsett koster  80€ å erstatte.

Skru på vannet, hovedvannkranen er på badet, på veggen til høyre når du kommer inn. 

Sett inn stikkontakten til varmtvannsbereder, til venstre når du kommer inn på badet. Hvis det har vært tomt kan sluket i dusjen ha tørket ut. For å unngå dårlig lukt, hell litt vann i dusjsluket.

Kjøleskapet er kanskje skrudd litt opp, sjekk at kjøleskapet er 4 grader. Enkelt å stille på panel på kjøleskapsdøren. Hvis dørmatten ligger inne, kan denne legges utenfor døren.

Leiligheten er utstyrt med en stillegående AC. Den styres med fjernkontoll, som skal ligge på hyllen bak TV.  Hvis det ikke lyser i på lampen, er sikringen i av posisjon. Sikringskapet er i gangen. Dra hendelen på AC sikringen opp hvis du skal bruke den. Bruk ikke AC med terrassedørene åpne.

Markise

Markisen styres med en bryter til venstre for terrassedøren.  Vind kan ødelegge markisen, så ikke bruk markisen i mye vind, og forlat aldrig leiligheten med markisen ute. Husk også å ta markisen inn før avreise.

Kjøkken

Det er oppvaskmaskin, stekeovn, microbølgeovn og induksjonsplatetopp på kjøkkenet. Det er også brødrister og kaffe kapselmaskin. Vær oppmerskom på at kaffemaskinen ikke stopper automatisk, så du må følge med å skru av når koppen er passe full, Kaffekapsler kjøpes på Sparbutikken . Det er ikke vannkoker da induksjonsplaten er superrask i posisjon P. Ikke glem platetoppen med platen på P, det vil ødelegge gryter/stekepanner hvis de ikke skrus ned i tide.

Seng/sengetøy

Vaskemaskin

Her er en bruksanvisning på engelsk, som forklarer hva noen av knappene betyr.  Bruksanvisning.
Skru av vannkranen når maskinen ikke er i bruk. Glemmer du å skru på vannet, vil lampen "GRIFO CERRADO" lyse. Ofte holder det med en rask vask, trykk da på knappen RAPIDO. Sengetøy og håndklær vaskes på 60 grader "Algodon"

Det er vanskelig å ikke få med seg endel sand inn i leiligheten.  For å få gulvene rene er det derfor best å bruke støvsugeren først, og så vaske over med Jif moppen. Dette gjelder for terrassen også.  Støvsuger og Jifmop finnes på badet.

For øyeblikket er TV i ustand. Det fiber internett i leiligheten, med trådløs Wifi. Dette har kapasitet til å streame TV på.  Det er Crome Cast og Appeltv. Bruk f,eks. TWE appen fra Canal Digital på telefonen og cast til TV. Du får også NRK på nett, men du må logge inn i utlandet.

Minibank

Det er mange minibanker i området, men mange av dem har ca. NOK 40 i gebyr. Bankia minibanken i rundkjøringen har ikke gebyr. Pass også på og IKKE veksle om til norske kroner, det kan bli veldig dyrt. Dette gjelder også i butikker.

.

 

Adresse

Apartementos Don Paco           
Av. los Canarios, 27
35129 Patalavacakommune
Las Palmas   (Offisiell adresse, men ligger IKKE i Las Palmas by, men i Mogan Komune )
Spania

Leiligheten skal  være røykfri. Røyking må kun skje på terrassen.Fint om man da prøver å holde terrassedørene lukket, slik at det ikke blir røyklukt i leiligheten.

Jeg har ikke etablert noen avtale med vaskepersonell om rengjøring av leiligheten ved avreise, så det blir opp til leietager. Leiligheten er lettstelt, så det er greit å gjøre, og man sparer 40 € som er vanlig pris for det.  Prøv å være ajour med vask av sengetøy og håndklær. Ved sen avreise er det fint om man kan legge rent på sengen og legge det brukte sengetøyet i skittentøyet, eventuelt vaske det og henge det opp om det er tid. Ved ankomst må man påregne å legge på sengetøy selv.
Husk å tømme søppel både fra kjøkken og bad.

Søppel

Søppel kastes i kasser plasert i bod som ligger til høyre  når du kommer ut hovedinngang oppe. Det er kun sortering av flasker, som kastes i flaskekontainer vis a vis søppelbod.

Leiligheten ligger ved verdens nest største saltvannsbasseng, bare stillehavet er større. Liker du sand og strand så er dette et helt  ideelt sted. Ta heisen rett ned til den flotte Patalavaca stranden. Det er ikke et eget bassengopråde, men det ligger en Beachclub ved stranden hvor det er tilgang til basseng. Dette er en avgift for å bruke dette anlegget,med eksklusive solsenger og restaurant.  Se denne linken for opplysninger.

Basseng

Røyking

Internet og TV

Vask avreise

Vask av leiligheten

Kart, Google navigasjon.