Don Paco 716

Adresse                          

 

Apartementos Don Paco           

Av. los Canarios, 27

35129 Patalavaca

 

 

Komme dit fra flyplassen.


 

Det er flere muligheter til å komme fra flyplassen til leiligheten.
Leiebil.
Har du leiebil ligger leiebilkontorene til høyre når du kommer ut av ankomsthallen. Leiebilene er stort sett i garasjen vis a vis ankomsthallen, men det opplyser leiefirmaet om. Når du kjører ut fra flyplassområdet skal du ut på motorveien. Ta av i rundkjøringen merket  A1 SUR (SYD) Kjør motorveien A1 ca, 25 min. Ta av til Arguineguin, kjør gjennom Arguineguin til du kommer til Patalavaca.
Taxi

Taxi er tilgjengelig utenfor ankomsthallen prisen er ca. 55€ på dagtid og 60€ på natt.

Buss
Bussholdeplassen er lett å finne. Når du kommer ut av avgangshallen tar du trapp/heis til 2etg. Her går du ut på fortauet. I fortauet er det merket med gule piler til bussholdeplassen. Buss 91 er en expressbuss til Arguineguin. Her går du av i Patalavaca. Det er stoppet etter Sunwing. Bussen er rask, men går bare 1 gang i timen, men 2 ganger i timen midt på dagen. Se rutetabell. Skriv inn Aeropuerto til Patalavaca i søkefeltet. Tabellen viser avgangstid fra Las Palmas, legg til 36min for å få avgangstid fra flyplassen. Google har også oppdaterte rutetider Googlesøk

Fra Patalavaca går den per 1. april 2022, 39 min over hver time på dagtid.

 

 

Ved ankomst


 

Skru på vannet, hovedvannkranen er på badet, på veggen til høyre når du kommer inn. 

Sett inn stikkontakten til varmtvannsbereder, til venstre når du kommer inn på badet. Hvis det har vært tomt i leiligheten en stund, kan sluket i dusjen ha tørket ut. For å unngå dårlig lukt, hell litt vann i dusjsluket.

Kjøleskapet er kanskje skrudd litt ned, sjekk at kjøleskapet er 4 grader. Enkelt å stille på panel på kjøleskapsdøren. Hvis dørmatten ligger inne, kan denne legges utenfor døren. Terrasse møbler settes ut. 

 

Tilgang, nøkler


 

Nøkkelen til Don Pacos hovedør er Lince nøkkelen. Det er også ett eller to nøkkelkort som skal ligge i leiligheten. De går til låsen oppe på veien og nede på strandpromenaden. Merk at når du låser deg inn fra stranden, er det en sensor til venstre utenfor den første døren, før hånden over den for å åpne den første døren.

Den andre nøkkelen er til leiligheten. Husk at det er smekklås, så sjekk at du har nøkkelen med deg FØR du lukker døren. Mistet nøkkelsett/nøkkelkort koster  80€ å erstatte. Husk at en nøkkel alltid skal ligge i nøkkelboksen utenfor døren, i tilfelle du går ut uten nøkkel.

 

Aircondition (AC)


        


 

Leiligheten er utstyrt med en stillegående AC. Den styres med fjernkontoll, som skal ligge på hyllen bak TV. Bruk ikke AC med terrassedørene åpne.

Slik brukes kontrollen.
Velg modus med MODE knappen.Sett den på COOL med MODE knappen. Du ser hva du har valgt til venstre i displayet. Da kan du velge temperatur med + og -. Med FAN velger du hastighet for viften. Den har fire trinn, som vises nederst til høyre i displayet. Med SVING velger du om spjeld ska stå stille eller bevege seg. Når den beveger seg kan du stoppe den i den posisjon du ønsker, med å trykke på SVING igjen.  Aircondition bruker endel strøm, så ikke bruk den mer enn nødvendig.

 

Seng/sengetøy


 

Det ligger sengetøy i skapet til venstre for sengen.Det er laken både i 90 cm bredde og 180 cm, avhangig om du vil ha dobbeltseng eller enkeltseng. Det ligger også dyner i skapet. Vanlighvis holder det å bruke dynetrekket, uten dyne.
Hvis du vil flytte sengen er det en hendel rett ned for der den åpnes.(fotenden). Når hendelen dras over går sengen på hjul, slik at den er lett å flytte. Dra hendelen over igjen når den er flyttet.

 

KjøkkenDet er oppvaskmaskin, stekeovn, microbølgeovn og induksjonsplatetopp på kjøkkenet. Det er også brødrister, hurtig mxer sett og kaffe kapselmaskin. Vær oppmerskom på at kaffemaskinen ikke stopper automatisk, så du må følge med å skru av når koppen er passe full, Kaffekapsler kjøpes på Sparbutikken eller buttikken rett nede på strandpromenaden.  . Det er ikke vannkoker da induksjonsplaten er superrask i posisjon P. Ikke glem platetoppen med platen på P, det vil ødelegge gryter/stekepanner hvis de ikke skrus ned i tide.

 

SøppelSøppel kastes i kasser plasert i bod som ligger til høyre  når du kommer ut hovedinngang oppe. Det er  sortering av flasker, plast og papir som kastes i containere vis a vis søppelbod.

 

Markise


 

Markisen styres med en bryter til venstre for terrassedøren.  Vind kan ødelegge markisen, så ikke bruk markisen i mye vind, og forlat aldrig leiligheten med markisen ute. Husk også å ta markisen inn før avreise.

 

Vaskemaskin


 

Her er en bruksanvisning på engelsk, som forklarer hva noen av knappene betyr.  Bruksanvisning.

Skru av vannkranen når maskinen ikke er i bruk. Glemmer du å skru på vannet, vil lampen "GRIFO CERRADO" lyse. Ofte holder det med en rask vask, trykk da på knappen RAPIDO. Sengetøy og håndklær vaskes på 60 grader Algodon (bomull)
Du må regne med at maskinen tar 2 timer.  Ikke vask hvis du ikke rekker å henge det til tørk før avreise.

 

 

Vask av leiligheten


 

Det er vanskelig å ikke få med seg endel sand inn i leiligheten.  For å få gulvene rene er det derfor best å bruke støvsugeren først, og så vaske over med Jif moppen. Dette gjelder for terrassen også.  Støvsuger og Jifmop finnes på badet. Det er også en kost og en gummisvaber tilgjengelig for terrassen

 

Vask avreise


 

Jeg har ikke etablert noen avtale med vaskepersonell om rengjøring av leiligheten ved avreise, så det blir opp til leietager. Leiligheten er lettstelt, så det er greit å gjøre, og man sparer 40 - 50 € som er vanlig pris for det.  Prøv å være ajour med vask av sengetøy og håndklær. Ved sen avreise er det fint om man kan legge rent på sengen og legge det brukte sengetøyet i skittentøyet, eventuelt vaske det og henge det opp om det er tid. Ved ankomst må man påregne å legge på sengetøy selv.
Husk å tømme søppel både fra kjøkken og bad.

 

Internet og TV


 

Det er en ny (2021)  50 tommers LG Smart TV i leiligheten.. Det er veldig dårlig analogt signal og kanalutvalgi leiligheten, så man må bruke internett for å se tv. Det er lett å se TV via tv boksen Nvidia shield som står under TV. Bruk den trekantede fjernkontrollen. Da har du tilgang til TIVI appen med alle kanaler, T-WE, NRK app, Netlix og  HBO.

Se hvordan du bruker TV via TV boksen i egen bruksanvisning.

Det er fiber internett i leiligheten, med trådløs Wifi. Min konto på T-WE, er logget inn på PCn som er i leiligheten. Du får også NRK på nett, men du må logge inn på  NRK.NO i utlandet. Nettverksnavn og passord står på baksiden av WIFI ruteren, men sender det gjerne på forhånd. Bare ring hvis du vil ha forklaring på hvordan du får TV til å virke.

 

PC


 

Det er  en PC i leiligheten som kan brukes av alle. Gå inn på Gjest kontoen når den startes. Det er ikke nødvendig med passord.

 

Røyking


 

Leiligheten skal  være røykfri. Røyking må kun skje på terrassen.Fint om man da prøver å holde terrassedørene lukket, slik at det ikke blir røyklukt i leiligheten.

 

Basseng


 

Leiligheten ligger ved verdens nest største saltvannsbasseng, bare stillehavet er større. Liker du sand og strand så er dette et helt  ideelt sted. Ta heisen rett ned til den flotte Patalavaca stranden. Det er ikke et eget bassengopråde, men det ligger en Beachclub ved stranden hvor det er tilgang til basseng. Dette er en avgift for å bruke dette anlegget,med eksklusive solsenger og restaurant.  Se denne linken for opplysninger.

 

Minibank


 

Det er mange minibanker i området, men mange av dem har 4€  til 7€ i gebyr. BankiaCaixa minibanken i rundkjøringen har 2,5€ i gebyr. (Muligens endret)  Bruk generelt minibanker knyttet til en bank, de har lavere gebyr. Pass også på og IKKE veksle om til norske kroner, det kan bli veldig dyrt. Dette gjelder også i butikker.

 

 

 

 

Vis adressen i Google maps